Geen nieuws beschikbaar.

Volg ons op  

Je bent jong en je komt in aanraking met kanker

Het kan zijn dat je vader of moeder, broer of zus ziek is. Of iemand anders in jouw familie. Of een klasgenootje. Wat maak je dan veel mee! Misschien ben je bang, verdrietig of boos. Of heb je heel veel vragen en wil je daar eens met iemand over praten. Soms wil je juist even helemaal niks met die ziekte te maken hebben en gewoon iets leuks doen. Bij De Zonnesteen ben je op het juiste adres, of je nu op de basisschool zit, de middelbare school of al studeert.

Kindergroep
Eén keer in de vier weken is er op woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur in De Zonnesteen een kindergroep voor kinderen van 6 – 12 jaar. Daar komen ook andere kinderen die met kanker te maken hebben. Samen kun je iets leuks doen zoals knutselen, tekenen, gamen, een weblog maken, praten, muziek maken, koekjes bakken, spelletjes doen, en nog meer. En heb je zelf een leuk idee, dan horen we dat graag. Kom een keertje kijken en als je wilt mag je altijd een vriendje of vriendinnetje meenemen. Het kost niets.

Jouw kind naar een inloophuis?
Als de diagnose kanker wordt gesteld bij een van de gezinsleden, verandert er veel in het dagelijkse leven. De thuissituatie wordt (tijdelijk) anders, het normale ritme van alledag wordt onderbroken. Kinderen willen vaak over de situatie praten, maar zijn soms bang hun ouders en/of broers of zussen hiermee te belasten. De Zonnesteen biedt kinderen de mogelijkheid op hun eigen manier uiting te geven aan wat kanker direct of indirect met hen doet.

Wellicht heb je al iets aan de onderstaande links naar websites. Heb jij ook ideeën voor activiteiten, wil je meedenken met ons of heb je suggesties voor deze pagina? Laat het ons weten via contact.

Klik hier voor alle info over de jongerengroep.
Je kunt je opgeven door te bellen naar De Zonnesteen of te mailen naar info@inloophuisdezonnesteen.nl.